Články

Pořádali jsme už 2. ročník našeho swapu v Litvínově, tedy výměnu oblečení a dalších nepotřebných věcí, které ještě nemusí skončit v koši a můžou posloužit někomu dalšímu. To, co po swapu vždy zbude darujeme na charitativní účely.

Den dětí se konal v sobotu 4. června v parku u Pilařského rybníku a přálo nám pěkné počasí. Děti si zde vyzkoušeli různé ekologické, ale i sportovní stanoviště. Naučily se například základy chování v přírodě, třídění odpadů, poznat rostliny anebo třeba lesní zvířata.

Náš spolek se zúčastnil mosteckého festivalu zaměřeného na ekologii "Recykult" kde jsme měli dílničku na tvoření pro děti. Děti si vyrobily papírové chobotničky a odznáčky. Přispěli jsme také přednáškou o rychlé módě.

V sobotu 26.3. se konal v litvínovské kavárně "G-coffee" v Ruské ulici SWAP, aneb výměna oblečení. Podstata SWAPU spočívá ve výměně oblečení, hraček, dekorací a dalších různých věcí. Věci, které už člověk nepotřebuje, ale jsou ještě v použitelném stavu. Odnese je na SWAP a tam se jich ujme nový majitel. Na SWAP může přijít ulovit nový kousek i...

V souvislosti s probíhající válkou na Ukrajině jsme se rozhodli uspořádat manifestaci na podporu Ukrajiny a ukrajinským rodinám. Výtěžek z akce byl věnován na pomoc Ukrajině přes organizaci člověk v tísni.

Každý rok se bohužel po Novém roce začne hromadit odpad právě ze silvestrovské zábavy. Na tuto problematiku jsme v našem litvínovském spolku Ekokul chtěli zareagovat.

V předvánočním čase jsme se sešli abychom vytvořili různé věnce z přírodních materiálu. Na akci byla k dispozici káva, čaj a koláč. Podařilo se vytvořit spoustu rozmanitých a zajímavých věnců.

EKOKUL Z.S.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky